Konfirmation i familien

Chokoladekage med hvid-chokoladeglasur og lakrids

 

DSC00046Denne dessertkage bagte jeg som små cupcakes til kaffen til Williams konfirmation. Da jeg bagte cupcakesene, havde jeg dej til overs, så jeg lavede jeg en kage af resten! Cupcakesene blev spist, men kagen har vi nydt de følgende dage. Lakridsdrysset over giver kagen en fantastisk eftersmag.

Chokoladekagen:

125g smør, 3dl sukker, 1dl kakao, 2 tsk vaniljesukker, 2 æg, 2 dl hvedemel.

Smelt smørret i en gryde og tage den fra varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i – et ad gangen, og til sidst melet. Fordel dejen i en smurt form (springform eller en firkantet form – jeg brugte det sidste). Bag kagen i ca 20 min ved 175 grader. Den skal være lidt blød i midten (pas på, den ikke får for meget – det kom jeg desværre til med nogle af cupcakesene, så de blev helt hårde, og ikke var til at få af papiret!)

Hvid-chokoladeglasur:

100g hvid chokolade, 4 spsk vand, 50g smør, 350g flormelis.

Bræk den hvide chokolade i stykker ned i en lille varmefast skål, tilsæt vandet og smørret. Anbring skålen over en kasserolle med vand, der simre sagte, og lad det smelte. Røre til det er glat. Sigt flormelisen ned i skålen og pisk, til det er glat og tykt. Dæk kagen med glasur.

Drys fint lakridspulver over.

Velbekomme! – Kristina

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konfirmation i familien