Kanapeer med varmrøget laksemousse og artiskokpesto

Thomas Cook ironman 70.3 Mallorca

Her kommer min race-beretning fra Mallorca 70.3 (halvironman), bedre sent end aldrig:-)

Vi ankom til Mallorca, som tidligere skrevet, allerede mandag, og havde derfor god tid til at finde os til rette, træne og besigtige ruten. Vi fik blandt andet svømmet lidt. På den første tur følte vi egentligt, at det gik ret godt (selvom det var årets første tur i havet og kun anden gang i våddragten), men til vores store forbavselse havde vi kun svømmet lidt over 600 m, da vi kom op…Hmm, så var der pludselig lang vej til de 1900 m. Dagen efter tog vi 1000 m og blev enige om, at det nok skulle gå:-). Ellers gik dagene op til stævnet med de obligatoriske ting: afhentning af numre, aflevering af cykler, spise is, udveksling af tips og tricks etc. Et af de bedste råd jeg fik (af Jens Toft, proff triatlet fra vores klub, følg ham her på Facebook) var at tømme al skifteposens indhold ud på jorden i skifteteltet i stedet for at sidde og lede efter tingene nede i posen (lyder meget logisk, men ikke noget jeg havde tænkt over til andre stævner – så det råd er hermed givet videre).

På race-morgen vågnede vi op til en fin og vindstille morgen, som jeg allerbedst kan lide det. Der blev indtaget morgenmad på hotellet  (vanen tro inklusiv pandekager med nutella), og derefter drog vi mod stævneområdet. I skiftezonen gjorde vi de sidste ting klar, Tom hjalp mig med min cykel; jeg har det bare bedst når han tjekker, at alt er som det skal være, derfor en fordel at køre det samme stævne. Denne skiftezone var klart den største/længste jeg har oplevet – 500 m i alt (700 m, hvis man tæller afstanden fra svømmeslut til skiftezonen med).  Tiden om morgenen går altid hurtigt, og lige pludselig skulle jeg af sted. Kvindestarten gik lige efter profferne, og vi var ca. 400 i heatet, hvilket var rigeligt. Svømmeruten var en ud og hjem rute med store bøjer for hver hundrede meter. Min strategi var at placere mig midt i gruppen yderst til venstre for at undgå for meget tumult og ellers tage det roligt. Det holdt desværre ikke. Jeg synes, at det var en meget hård start, og de første 400-500 meter var umulige at svømme ordentligt. Først efter vendepunktet var det muligt at svømme forholdsvist frit. Jeg tænkte flere gange, at det ville blive min dårligste svømmetid nogensinde. Jeg blev faktisk helt overrasket, da der stod 37 minutter på uret, da jeg kom op af vandet. Vandet i sig selv var helt perfekt, klart, roligt og ca. 18-19 grader.

Det første skift gik fint, jeg fik udstyret på og løb de næsten 500 m med cyklen i cykelsko… (lidt træls…). Op på cykel og af sted.  Cykelturen var superfed! De første 20km var forholdsvist flade og derefter kom bjerget ”Col de Femina” med en stigning på 7.3 km. Det var så fedt at køre op, og jeg overhalede ret mange J. Derefter var der et stykke frem til 35 km (ved tankstationen), hvor det gik lidt op og ned, og derefter kom nedkørslen (hvor jeg desværre blev overhalet af ret mange). Resten af turen var forholdsvis flad, dog kom der en 13% stigning igennem en lille by – jeg var heldigvis advaret om denne, men det var tydeligt, at mange ikke havde set den komme. Kilometerene fløj og turen blev først lidt træls omkring de 75-80 km; nok en kombination af: at jeg absolut ikke havde fået cyklet særligt langt/meget ude inden stævnet, at der var en lidt dum modvind, og at jeg blev overhalet af folk der tydeligvis draftede. Min cykeltid blev lidt dårligere, end jeg havde håbet; jeg fik ikke indhentet så meget efter bjerget, som jeg havde tænkt. Men det var ok, ruten var smuk, udfordrende og jeg nød turen max.

Løbet gik også ok, jeg løb på fornemmelsen og uden hastighed- og pulsmåling. Ruten var 3 loops, hvor vi blandt andet løb nede ved stranden på en sti de havde malet blå til ære for os (stævnelogoet er blåt, men skal vi ikke bare sige, at det var til ære for Tri4). Solen var nu fremme, og det var blevet en del varmere, men ikke uoverkommeligt. Efter 5km blev jeg overhalet af Tom, vi snakkede lidt og han løb videre. Der var mange gode heppere og lidt efter lidt kom jeg i mål (i tiden 5:59:37). Dog nåede jeg lige et par gange at tænke: ”godt det ikke er en hel, jeg skal lave i dag.” (jeg har kørt hel ironman i 2011+2012)…

Alt i alt var det et super stævne, som jeg kun kan anbefale. Det ligger godt og er meget velorganiseret. Tror ikke, jeg kan nævne noget, som jeg var utilfreds med (dog måske den lange ventetid for at få sin cykel med ud fra skiftezonen efter løbet, men det kan vel forventes med så mange deltagere).

Siden vi er kommet hjem, har jeg deltaget i en række andre stævner: Tri på Tyren (DM i sprint triathlon), femina løbet og i dag Sjælsø rundt (som jeg skriver lidt mere om en af dagene). Næste mål er Berlin 70.3 (også en halvironman) i næste weekend:-)

mallorca1.3

Den smukke race-morgen

20130511_143125

Tom og jeg i mål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanapeer med varmrøget laksemousse og artiskokpesto