Protein-romkugler

Hvorfor bliver man så glad for en bunke mursten?

DSC00963

Den ene uge tog den anden – men ingen murere i miles omkreds. Stenene og en kæmpe betonsilo stod ellers der, så folk, der havde forstand på det, bare kunne gå igang…. Men ingen kom…. Pludselig var der ikke langt til jul og vi begyndte at se overtagelsen rykke til 2014… Og da vi hørte, at to murerfirmaer havde brændt Idé-Huse af, så blev vi mere og mere slukørede. Vi var sådan set glad for, at Idé-Huse ikke tog hvilken som helst murer, men på den anden side, så var det ikke fedt, at opmuringen blev ved med at trække ud.

Men endelig, endelig, endelig kom mureren forbi i fredags, hvor de gjorde klar. og i går mandag blev den første mørtel lagt mellem de første sten… Sikke en forløsning….

Nu kører det slag i slag, ca. 1000 sten pr dag – 15.000 sten ialt, dvs det vil komme til at tage tre ugers tid.

Farven var vi også meget spændte på. Vi har valgt en næsten sort sten og sort fuge. Men det ser ud til at blive, som vi regnede med – vi er meget begejstret og drømmehuset er for alvor ved at tage form.

Mens vi har ventet på murerne, så har tømrerne været i fuld sving. Nu er taget helt klart til at få lagt teglsten (dog skal murene været lavet først..). Isoleringen er lagt, og der er klargjort til lofter. Jeg må sige, at de knokler på med at nå det til jul – så det er i hvert fald ikke tømrernes skyld, hvis det glipper.

Det der nu afgør, hvornår vi kan flytte ind, det er, hvor lang tid huset tager om at tørre. Heldigvis ser det fornuftigt ud. Indermurene er tørre nok, mens nogle af ydermurene stadig er for fugtige til at der kan arbejdes på dem. 6 store tørre/affugtermaskiner kører i døgndrift.

Til sidst vil vi rigtig gerne sige tak til alle dem, der kom forbi til vores rejsegilde i lørdags – og sikke fine gaver, det havde vi slet ikke regnet med. Hvor var det fedt, at kunne vise jer, vores mangeårige byggeprojekt. Men vi glæder os endnu mere til at vise jer det færdige projekt:-)

Byggehilsner – Kristina

Kæmpesiloen og en masse paller med mursten

Kæmpesiloen og en masse paller med mursten

Indgangen....

Indgangen….

Huset fra haven - murstenvæggen vokser og vokser - men der er et stykke vej endnu...

Huset fra haven – murstenvæggen vokser og vokser – men der er et stykke vej endnu…

DSC00955

De unge mennesker hænger ud til rejsegildet!

De unge mennesker hænger ud til rejsegildet!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein-romkugler