Søsterløb

Nu med 1. sal!

DSC00926

Husbyggebloggen har været stille i et stykke tid – men byggeriet nu er back on track.

For hvilken en fantastisk uge. I onsdags var elektriker Børge forbi. Her fik vi aftalt, hvor kontakterne skulle sidde, og han fik dem fuget ind i væggene. I torsdags blev hele førstesalen og tagkonstruktionen monteret. Vildt, at det kan gøres på en dag!

Torsdag aften tog jeg børnene med forbi, og da vi drejede ned af vejen, måtte jeg lige bremse op – for hvilket fantastisk syn der sprang os i øjnene. Nu havde huset fået den form, det skal have. Og selvom vi vidste, at det ville blive højt i den ene ende, så er det alligevel svært at forestille sig, hvor højt 7.5m er. William ringede til Morten, og det eneste han kunne sige i telefonen var: “Det er godt nok stort”!

I en lille måned skete der ikke noget på huset, selvom byggelederen hele tiden lovede, “i næste uge sker der noget…” – men der skete NADA…. Først efter vi tog kontakt til en af medejerne af Idé Huse er der nu sat skub i processen igen. Og nu går det stærkt, så det er rigtig dejligt, men en lidt trist måned hvor vi tog forbi huset mange gange, da vi var blevet lovet at der var sket noget, men måtte tage skuffet hjem igen….

I næste uge begynder murerne at mure gavlene op. Her har vi fået at vide, at der bliver sat dobbelt bemanding på, så de hurtigere kan få klaret de 15.000! mursten huset skal bruge. Så håber vi, at de denne gang overholder, det de selv har meldt ud. Vi vælger at tro det…

Men, men, men til trods for at det går stærkt nu, og til trods for dobbeltbemanding, så er vi ved at indstille os på, at vi nok ikke kommer til at holde jul i huset….. Det skyldes en ting – huset skal bruge tid på at tørre, inden vi kan flytte ind, og med alt det regn vi har fået på det sidste, så er tørringsprocessen forlænget. Øv, øv, stop nu regn….

Men til trods for at jul og nytår nok glipper i år, så fik vi en fantastisk fornemmelse at det liv vi kommer til at have i huset, da vi kravlede op på førstesalen i går. Der gik et sug i gennem både Morten, børnene og mig, vi stod nu midt i det, som vi har ventet så længe på. Og det tyder på, at blive præcis som vi havde drømt om.

Husprojekthilsner – Kristina

Huset onsdag...

Huset onsdag…

Huset torsdag....

Huset torsdag….

Velkommen!

Velkommen!

Op på førstesalen, hvor, køkkenet og stuen skal være.

Op på førstesalen, hvor køkkenet og stuen skal være. Vi havde et stort ønske om, at der ved indgangen ville være kig til himlen, så man får lidt af en wauw-fornemmelse, når man kommer ind. Denne fornemmelse ser ud til at være skabt:-)

Køkken!

Køkkenet og på den anden side af væggen ligger badeværelse og stue.

Kig fra køkkenet

Kig fra køkkenet, masser af lys og kig over tagene.

Kig til køkkenet

Kig til køkkenet! Vinduerne på førstesalen kommer til at starte helt fra gulvet, så det også giver en rigtig god rumfornemmelse

4

  • Benedikte

    Halløj – det er jo kæmpe stort! Af frygt for at udstille mit manglende kendskab til husbyggeri – men hvorfor er 1.salen bygget i træplader og ikke i betonblokke?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • kristina1

      Tja, det er et meget godt spørgsmål. Vi er heller ikke de store byggeeksperter, men går ud fra, at det gør byggeriet billigere! Men vi håber da, at det holder, som det skal. Vi havde flere familiemedlemmer forbi i går, som er af gør-det-selv-folket, og de sagde alle, at det var lavet ordentligt, så det tager jeg udgangspunkt i:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Benedikte

      Jeg troede det var et eller andet med at I skulle have træbeklædning på toppen og mursten forneden – altså sådan noget arkitektonisk noget, men så så jeg lige der stod noget med 20.000 mursten… Det holder helt sikkert fint som det skal – du kommer næsten til at kunne vinke til mig fra dit køkkenvindue 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • kristina1

      Ja, det bliver mursten hele vejen – men kan godt se, at det kan misforståes på disse billeder.
      Og ja, vi kan se langt fra øverste etage:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søsterløb