Bedstemors pebernødder
Den pebernøddeopskrift vi bruger i familien er vores Bedstemors og en af de bedste der findes. Bedstemor lavede altid pebernødderne firkantede, hun rullede dem ikke, men det blev de ikke dårligere af.
Til en “bedstemorportion”:
- 2,5 kg mel
- 1 kg margarine
- 1,750 kg sukker
- 10 æg
- ½ L. fløde
- 2,5 tsk. peber
- 5 tsk ingefær
- 5 tsk nelliker
- 5 tsk kanel
Hvis du kan nøjes med en almindelig portion, skal du bruge:
- 500 g. mel
- 200 g margarine
- 325 g sukker
- 2 æg
- 1 dl fløde
- 0,5 tsk. peber
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk kanel
Sådan gør du:
- Margarinen smuldres i melet (en foodprocessor er en god hjælper) og resten af ingredienserne tilsættes. Dejen samles og hviler gerne i køleskab til næste dag.
- Trilles til stænger og skæres i passende stykker, som trilles og sættes på bageplade.
- Bages ved 200 grader til de er lysebrune.
Vores bedstemor døde desværre for halvandet års tids siden. Savnet er meget stort, da hun var et fantastisk menneske. Hun var en af dem, der synes det var mere end himmelsk at få gæster og også gerne uventede gæster ude på gården i Vestjylland. Og hun kunne altid lige diske op med lidt kranskage, kringle eller andet fra fryseren til en kop kaffe. Og hun så helst, at vi også blev til aftensmad.
Hun elskede at have hele familien samlet og med 5 børn, 13 børnebørn og 14 oldebørn, så blev vi en stor fantastisk forsamling specielt til højtiderne. Vi savner dig bedstemor med minderne og dine pebernødder kan ingen tage fra os.
Ingen kommentarer endnu