Bedstemors pebernødder

Jødekager – i alle mulige afskygninger

DSC01056

Hos os, skal jødekager ikke bare være runde. Næh, nej, her bliver helle repertoiret af udstiksfigurere brugt. Børnene elsker at være med til at lave dem.

Du skal bruge:

  • 250 g. sukker
  • 300 g. smør/margarine
  • 2 æg
  • 500 g. mel
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 2 spsk. koldt vand
  • Æg til pensling
  • Kanelsukker

 

Sådan gør du:

Fedtstoffet smuldres i melet (en foodprocessor er en god hjælper) og resten af ingredienserne tilsættes. Dejen samles og hviler gerne i køleskab til næste dag.

Rulles ud, og udstikkes i ønsket størrelse eller form. Pensles med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker.

Bages ved 200 grader, til de er svagt lysebrune.

Stor koncentration

Stor koncentration

 

Der pensles

Der pensles

Herrerne bliver lidt tørstige i kagebagningen:-)

Herrerne bliver lidt tørstige i kagebagningen:-)

Hjerter og tunger!

Hjerter og tunger!

Udstikstårn!

Udstikstårn!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedstemors pebernødder