Hvorfor bliver man så glad for en bunke mursten?

Store jule-kage-bage-dag

julebagning

Tak søstre, mænd og ikke mindst mutti for en dejlig, og lidt hård dag. Jeg elsker denne tilbagevendende tradition, hvor vi i 10-11 stive timer triller, ruller og former julekager.

Vi har i årenes løb prøvede nogle forskellige. Men har de sidste par år holdt fast i jødekager, pebernødder, brunkager og vaniljekranse. Det er KÆMPE portioner vi laver. Opskrifterne får jeg af mutti snart (det er nemlig hende, der laver alt dejen inden – ren luksus!), og vil ligge dem på – jeg tror vi nøjes med almindelige portioner og ikke dem hun laver med fx 1,8kg smør i pebernødderne. Pebernødderne er forresten en opskrift, der er gået videre i generationer i familien, og helt klart en af de bedste der findes:-)

Efter lækker frokost er det konfekttid. Her bliver vi mere og mere avancerede. Torben, vores mors kæreste, kan igennem sit arbejde skaffe masser af lækkert chokolade. I dag havde han en blok på 3 kg med, hvor vi brugte de to:-) Der blev lavet fyldt chokolade med kokos og karamel, konfekt, nogle med nougat og marcipan pyntet med frysetørret havtorn eller frysetørret hindbær, nogle med lakrids,  nogle med cognac eller baileys og nogle med glasserede amarettokirsebær.

Er nu hjemvendt med kæmpekagedåser fyldt til randen – så er det bare om de holder helt til juleaften!!!!

Mange kage-bage-hilsner Kristina – Søster 1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor bliver man så glad for en bunke mursten?