Gulerodskage med yoghurt
Åh, en totalt grå og trist dag indbyder sådan til…..: EN KAGE!!! Valget faldt i dag på denne gulerodskage, da jeg havde, hvad der skulle bruges (dvs, jeg skulle ikke ud i regnen igen!), og så er den også forholdsvis sund. Sig endelig ikke til min husbond, at der ikke er fedtstof i – han mener, det er blasfemi at bage sundhedskager!! Men jeg gør det nu alligevel, og denne bliver faktisk ret svampet og lækker.
Du skal bruge:
1,5 dl rørsukker og 0,5 dl farin (evt 2 dl rørsukker), 3 æg, 1 dl yoghurt (jeg brugte A-38), 4 dl hvedemel, 1/2 tsk salt, 2 tsk bagepulver, 1 tsk natron, 1 tsk vaniljesukker, 2 tsk kanel, ca 400g skrællet og groftrevne gulerødder. 1 dl grofthakkede valnødder (kan undlades).
Sådan gør du:
Skræl og riv gulerødderne. Pisk sukker og æg sammen. Rør yoghurt i. Bland mel, salt, bagepulver, natron, vaniljesukker og kanel og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i. Hæld dejen i et ildfast fad med bagepapir og bag den midt i ovnen i 45-50 min ved 175 grader.
Da den var kølet af, siede jeg flormelis hen over og straks syntes jeg, at jeg kunne ane solen bag regnskyerne:-)
Velbekomme – Kristina
Ingen kommentarer endnu