Søndagsmission - Pommes Anna og Spidskålsalat

Søndagsmission – blåbærtærte

BlåbærtærteHeller ikke desserten var der købt ind til – som en del af min søndagsmission.

Dog løb jeg tør for smør (efter at have penslet hvert lag i Pommes Annaerne!), så mørdejen blev lavet med flydende Oma, det betød, at dejen var svær at rulle ud. Jeg kom husblas i de letopkogte blåbær, det fungerede godt. Creme Fraice havde jeg ikke noget af, så det blev til A-38 m rørsukker og vaniliesukker. Og jeg må sige, at næste gang skal der laves to tærter pr 6 personer – der var slet ikke nok!

Opskrift (1 tærte, måske nok til 4 dessertglade godtfolk):

Mørdej: 2,5 dl hvedemel, 1dl sukker, 1/2 tsk vaniljesukker, en lille skat salt og 150g blødt smør (her brugte jeg 100g flydende Oma – det blev en klistret dej)

Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. hat smørret i tern og smuldre det sammen med melblandingen til en fast dej. Sæt den i køleskabet en halv times tid. Rul den derefter ud og læg den i en tærteform. Bag den ved 200g i ca 10 min, så bunden når at sætte sig lidt.

Blåbærfyld: 250g-300g blåbær (jeg brugte frosne), 1 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker, lidt vand og 3 blade husblas.

Imens dejen er i køleskabet puttede jeg blåbærene, sukker, vaniljesukker og lidt vand i en gryde. Dette lod jeg koge op. Husblassen lagde jeg i koldt vand, så de kunne bløde op, hvorefter jeg pressede vandet ud af husblassen og rørte dem i blåbærblandingen. Blandingen blev hældt i tærten, hvor den blev bagt i yderligere 20 min.

Tilbehøret måtte gerne være lidt sødt, så i A-38 blandede jeg vaniljesukker og rørsukker.

Som sagt, så gik der ikke mange splitsekunder, før tærten var spist – så lav rigelig!

Kristina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagsmission - Pommes Anna og Spidskålsalat