Søndagsmission – blåbærtærte
Heller ikke desserten var der købt ind til – som en del af min søndagsmission.
Dog løb jeg tør for smør (efter at have penslet hvert lag i Pommes Annaerne!), så mørdejen blev lavet med flydende Oma, det betød, at dejen var svær at rulle ud. Jeg kom husblas i de letopkogte blåbær, det fungerede godt. Creme Fraice havde jeg ikke noget af, så det blev til A-38 m rørsukker og vaniliesukker. Og jeg må sige, at næste gang skal der laves to tærter pr 6 personer – der var slet ikke nok!
Opskrift (1 tærte, måske nok til 4 dessertglade godtfolk):
Mørdej: 2,5 dl hvedemel, 1dl sukker, 1/2 tsk vaniljesukker, en lille skat salt og 150g blødt smør (her brugte jeg 100g flydende Oma – det blev en klistret dej)
Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. hat smørret i tern og smuldre det sammen med melblandingen til en fast dej. Sæt den i køleskabet en halv times tid. Rul den derefter ud og læg den i en tærteform. Bag den ved 200g i ca 10 min, så bunden når at sætte sig lidt.
Blåbærfyld: 250g-300g blåbær (jeg brugte frosne), 1 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker, lidt vand og 3 blade husblas.
Imens dejen er i køleskabet puttede jeg blåbærene, sukker, vaniljesukker og lidt vand i en gryde. Dette lod jeg koge op. Husblassen lagde jeg i koldt vand, så de kunne bløde op, hvorefter jeg pressede vandet ud af husblassen og rørte dem i blåbærblandingen. Blandingen blev hældt i tærten, hvor den blev bagt i yderligere 20 min.
Tilbehøret måtte gerne være lidt sødt, så i A-38 blandede jeg vaniljesukker og rørsukker.
Som sagt, så gik der ikke mange splitsekunder, før tærten var spist – så lav rigelig!
Kristina
Ingen kommentarer endnu