Geranium
For er par weekender siden var vi på Geranium (kort tid efter, de havde fået deres anden michelin stjerne – og uden at afsløre for meget; kan jeg kun sige, at det er fuldt ud fortjent). Sammen med et vennepar har vi en madopsparing, hvor vi sætter penge ind hver måned. Cirka en gang per år bruger vi hele opsparingen på en fantastisk dag med fantastisk mad. Vi har i madklubben indtil videre besøgt Kong Hans kælder, Noma, Søllerød Kro og nu også Geranium. Inden middagen spiste vi brunch på Toldboden (som jeg faktisk også gerne vil anbefale), og så havde mændene arrangeret champagne og hestevognstur i Dyrehaven – kan det blive meget bedre?
Men nu tilbage til middagen på Geranium. Jeg kan kun sige, det var helt fantastisk. Mad, vin, indretning og betjening. Jeg tror faktisk, at den lige nu topper på min liste over gode restaurantbesøg. Og det siger ikke så lidt, for jeg har været mange rigtig gode steder. Vi valgte alle fire “Det Totale Univers”, der udover menuen inkluderer vinmenu, champagne med velkomst, vand, kaffe og sødt. Og der var ikke noget at sætte en finger på. Der kom en lind strøm af lækre retter, hele 22 af slagsen; kan jeg tælle mig frem til på den fine lille menuseddel vi fik. Alle retter smukke og meget indbydende. En af favoritterne var en lille ret med røget pighvar og mos – meget meget delikat med fisken og det sprøde mos.
De var simpelthen så tjekkede derinde, og hver gang vi troede, de havde glemt et eller andet, så tog vi selvfølgelig fejl. For eksempel havde jeg sagt, at jeg ikke spiser østers. Og ja, jeg ved godt, at det er en slem slem fejl, men jeg er altså ikke så tosset med dem, og nu er jeg altså begyndt at sige det. Men vi troede I hvert fald, at de havde glemt det – men de var bare så diskrete, og ingen opdagede, at jeg havde fået jomfruhummer i stedet (og så var det endda Rasmus Kofoed selv, der serverede det). UG i service. Da vi skulle have den første dessert, spurgte de, om vi ikke ville indtage den i køkkenet. Og det siger man jo ikke nej til:-). Alt i alt var det en fantastisk oplevelse. Og jeg vil klar anbefale det til alle, der vil have en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige.
Lige et par billeder fra Geranium. Af princip tager jeg ellers ikke billeder af maden, når jeg spiser ude, da jeg mener, det forstyrrer oplevelsen – men her sneg jeg mig alligevel til at tage et par billeder af et par af de sidste retter:
Menuen med de mange retter og en hilsen fra Rasmus Kofoed
“Nøgne træer”, mørk øl og svesker
I køkkenet
“Grønne æg”, små lækre chokolade æg med karamel og smag af gran
Mange hilsner Søster3
Ingen kommentarer endnu