Forberedelse til La Marmotte 2013 - og lidt om mig selv

7 gode råd til La Marmotte

Her har du 7 gode råd, hvis du selv vil prøve kræfter med La Marmotte:

  1. Sørg for at få et så lavt startnummer som muligt, og i det mindste under startnummer 4000, som er det første nummer i den sidste gruppe.
  2. Især hvis du er i første startgruppe og kører under 10 timer er der rigeligt med mad, energi og frugt i de officielle depoter. Er du til gengæld i senere grupper og en langsommere rytter, kan det godt betale sig at have dine egne depoter.
  3. Sørg for at have noget “rigtig” mad til turen, så du ikke skal leve af energidrik, barer og gels hele vejen. Det ødelægger maven. For mig er sandwich af hvidt brød med nutella/banan og ost/skinke samt bananer en vinder-kombination, men det kan være noget andet, der virker for dig.
  4. Kør med vand i begge flasker og køb selvopløselige tabletter med energi. Det er især en fordel, hvis det er varmt, eller du er særlig følsom over for varme. På den måde har du altid vand nok med, og mangler du energidrik, kan du lave den undervejs.
  5. Hvis man er en større gruppe af ryttere, der cykler sammen, så er toppen af Glandon samt bunden lige efter nedkørslen optimale som samlingspunkter, fordi hele nedkørslen er neutraliseret rent tidsmæssigt af sikkerhedshensyn.
  6. På de flade stykker før Glandon, men især mellem Glandon og Col du Telegraphe er det ekstremt vigtigt at finde en gruppe ryttere at køre med. Det gør ikke noget, at de måske kører lidt for langsomt. Alt er bedre end at køre alene. Du kan vinde (eller tabe) 10-20-30 minutter og spare/spilde en masse energi, som du får rigelig brug for til de tre sidste stigninger.
  7. Vær din egen coach undervejs, hvis der opstår mindre kriser. Alle ved, at man har gode og dårlige perioder ved længerevarende præstationer. Bring den viden i spil undervejs, når rytmen ikke lige er der og de små kriser sætter ind.

 

Bonusinfo:

99 procent af dem, der siger, at de aldrig bruger panik-gearet, fordi det er rart at have det at falde tilbage på, lyver. Stort set alle, jeg så på alle stigninger på dagen, kørte i det letteste gear hele tiden. Mig selv inkluderet. Kun når jeg rejser mig op, får den lige to-tre gear op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelse til La Marmotte 2013 - og lidt om mig selv