Kanelsnegle – med et lille tvist
Herhjemme elsker vi kanelsnegle, og denne gang lavede jeg dem med to små tvist.
Den ene var, at jeg udskiftede noget af hvedemelet med havregryn (sig det ikke til min mand, han bryder sig ikke om at kageopskrifter gøres sundere!). Det andet var, at jeg bagte dem i muffinsbageformen. Og de blev virkelig vellykket. De blev meget højere end normalt og også mere svampede.
Jeg bruger stort set altid AMOs opskrift, da remoncen er med brun farin – og det smager himmelsk:-) Dog kan jeg se, at deres opskrift på nettet er anderledes, end den i en Amobog, jeg har hjemme!
Du skal bruge til ca 24 stk:
- 400g hvedemel (ELLER 300g hvedemel og 100g fintvalsede havregryn)
- 100g margarine (jeg brugte 75g smør)
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2 dl lunkent mælk
- 50g gær
Remonce:
- 100g smør
- 125g brun farin
- 2 tsk kanel
Sådan gør du:
- Lun mælken og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat og ensartet – gerne i røremaskine.
- Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
- Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud til 2 firkanter (ca. 30 x 30 cm). Fordel remoncen over hele fladen og drys med kanel. Rul pladerne sammen til en roulade og skær hver roulade ud i 12 lige store stykker.
- Sæt sneglene i en metal muffinform. Jeg sprayede formene med oliespray, men jeg tror faktisk ikke, det er nødvendigt – de slap i hvert fald uden problemer, da de skulle ud af formene.
- Lad sneglene efterhæve, tildækket og lunt, ca. 20 min., mens ovnen forvarmes.
Bagetid: Ca. 8 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) på ovnens midterste rille.
Efter afkøling pyntes sneglene evt med glasur.
De kan også med fordel fryses (uden glasur!), hvor de bliver som nybagte efter lige en tur i ovnen. Derfor – bag endelig dobbeltportion:-)
Velbekomme – Kristina
Ingen kommentarer endnu